Lost your password?


SGA’s Higher Ed Group led the process as “Design Architect” on 71,000 square feet of renovations and additions for

peabody college of education at Vanderbilt university.


SGA designed a 16,000-square-foot “jewel box” connector addition that serves as a new student center for graduate programs; 3,000-square-feet are used as active learning classrooms, fulfilling Peabody College’s wish to create a new school center.

SGA partnered with local Nashville firm, and “Architect of Record” Centric Architecture.

The SGA redesign split the boxy building in two; replacing the concrete walls with glass added depth to the façade and created a light-filled atrium lobby with café and lounge.

Seeking LEED Gold, challenges included full upgrades for all services, state-of-the-art IT/AV instructional spaces, and historic restorations of the exterior.

Client

Vanderbilt University

Location

Nashville, TN

Area

71,000 SF